perjantai 21. marraskuuta 2014

Ei vielä aivan kuin elokuvissa

Hirmuisen isolla laukka-askeleellaan ja intoa puhkuen Nalberttini suoriutui tänään Elmo Jankarin valmennuksesta Korpilahdella. Groomin toimi ratsastuslinjalainen Emma ja terapeuttina Henna. Kiitokset kaikesta avusta!  Reissu oli tosi mukava, vaikka tulomatkalla sankka lumipyry sai kyllä kuskille kylmän hien pintaan.

Elmon valmennus sopi meille hyvin. Kotona harjoittelemme enemmän kontrollijuttuja. Odotetusti kenttäratsastajan treeneissä sai edeteä hieman normaalia reippaammin. Vaihtelu virkistää vaikka kontrollia heppani kyllä kaipaa edelleen eniten. Pienillä babypelhameilla Nalle pysyy aika hyvin händyssä, mutta en ole oppinut vielä ottamaan vauhtia pois rennolla kädellä. Jatkan harjoituksia. Elmo myös ohjeisti käyttämään ketjun alla aina pehmustetta. Saksassa se on kuulemma pakollinen. Tämä olikin mulle ihan uusi tieto. Ehkäpä kätevänä emäntänä ompelen lampaankarvasta tms. pehmikkeen.

Alkuverryttely tehtiin kavaleteilla. Pitkälle sivulle tuli kolme hyppyä ja pääty-ympyrälle kaksi. Sen jälkeen hyppäsimme ristikkoa ja okseria ensin ravista ja sitten laukasta. Ristikolle lähestyminen piti tehdä harjoitusravissa. Ei meinannut kyllä meillä onnistua...

Sitten hypättiin pari linjaa. Kuvioitu lankku arvelutti heppaa ja siihen tehtiin kaksi ihan kamalaa hyppyä. Leikkasin ne videosta varmaan kaikkien harmitukseksi, mutta ne oli NIIN kamalia. Onneksi Nalle ei kuitenkaan kieltänyt, kuten kaksi muuta valmennuksessa ollutta hevosta tekivät kyseiselle esteelle. Radassa olikin sitten omat ongelmakohtansa. Itse jännitin eniten vain 1,5 metriä leveää pikkupystyä, mutta eniten mokailimme harmittomilla, ihan tavallisilla pystyillä -radan kaikkein pienimmillä!  Sen sijaan hieman isommalle okserille Nalle tuli itse kivasti takaisin ja siinä onnistuimme joka kerta. Ehkä hepalla kuitenkin on jotain omaa järkeä :)

Kaikenkaikkiaan valmennus oli siis oikein kiva ja hyödyllinen, vaikka en kovin hyvin onnistunutkaan ratsastamaan tänään. Mut Nallesta tykkään kuitenkin joka päivä enemmän ja enemmän. Olen täysin vakuuttunut, että se on paras hevonen, mikä mulla on koskaan ollut, vaikka raakahan se edelleen luonnollisesti on. Tässä vielä koostevideo valmennuksesta :)



2 kommenttia:

  1. Vaikka ne hevoshistoriaasi Sissiä lukuunottamata tiedäkään niin yhdyn sanoihisi hevosesi parhaudesta, Nalle on muuten hitsin hieno hevonen! Makea laukka ja tuo iso okserikin näytti ihan peanutsilta. Hyvä tulee, kun kokemusta karttuu :). T. Hanne från Nyslott

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivasta kommentista ja hyvää joulua Hanne! :)

    VastaaPoista