tiistai 4. lokakuuta 2016

Legolääkärissä


 Hevosen hampaat ovat sitten monimutkainen juttu. Moni tietääkin, että Nallen suu on ollut oikea murheenkryyni oikeastaan kaiken sen ajan, kun hevonen on minulla ollut. Muutenkin jälkijunassa kehittyneelle Nallelle puski hampaita todella hitaasti ja esimerkiksi kulmahampaat tulivat tosi myöhään. Lisäksi Nalle on ollut aina vähän epätasainen edestä, mikä herätti pari vuotta sitten epäilyksen ikenen sisäisistä sudenhampaista.

Reilu vuosi sitten kesällä hampaiden raspauksen yhteydessä eläinlääkäri erehtyi ja yritti poistaa pikkuista kulmahammasta sudenhampaana. Hammas tulehtui ja tulehdus levisi lopulta myös silmään. Pitkällisten hoitojen jälkeen sekä hammas että silmä onneksi pelastuivat. Nallen hampaita hoidettiin samassa yhteydessä muutoinkin pyöristämällä joitakin teräviä kohtia. Kyseessä ei siis ollut perusraspaus, mutta koska klinikkaparerit ovat jo hukkuneet, en osaa asiaa paremmin valaista.

Syyskuun tarkastuksessa huomattiin pieni hampaankärki, joka pilksti yläleuan hammaslomasta. Hammas oli puhkaissut ikenen ja röntgenissä sen huomattiin olevan sen verran kookas sudenhammas, että se kannatti poistaa.


Maanantaina hammas sitten vihdoinkin saatiin pois Nallea kiusaamasta. Nyt köpötellään muutamia päiviä hackamoreilla ja toivotaan, että operaatiosta olisi ainakin hieman hyötyä ja heppa muuttuisi tasaisemmaksi edestä. 


 Tässä kuvassa näkyy pieni reikä oikealla ylhäällä hampaanpoiston jälkeen. Onneksi suussa olevat haavat paranevat yleensä nopeasti. Suosittelen hammasröntgeniä etenkin nuorten heppojen omistajille. Toisinaan sudenhampaat voivat jäädä ikenen sisään ja häiritä siellä vuosiakin, ilman että mitään näkyy ulospäin.

Kiitoksia vaan Tampereen hevosklinikalle Nallen hyvästä hoidosta :)


2 kommenttia:

  1. Saitteko mitään korvausta tuosta eläinlääkärin erehtymisestä? Onneksi ei tullut mitään pysyviä seurauksia!

    VastaaPoista
  2. Kyllä onneksi saimme eläinlääkärin työnantajan vakuutuksesta valtaosan hoitoihin kuluneista rahoista takaisin. Eläinlääkäri oli muutenkin fiksu ja myönsi virheen. Hän jopa neuvoi reklamaation tekemisessä ja oli muutenkin avuksi asian hoitamisessa. Virheitä sattuu.

    VastaaPoista