sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Poni

Hold your horses! Älkää soittako animaliaan, EVR:ään tai poliisille. Ratsastan tällä pikku kapistuksella ehkä kerran tai kaksi kuukaudessa. Totisesti toivoisin olevani pienempi, niin kiva poni on meidän tallin  Taavi 7v.Taavi on ketterä oppimaan. Joulun välipäivinä en onnistunut väistättämään häntä edes käynnissä. Tänään Taavi teki pari ihan kaunista väistöaskelta jopa ravissa. Me mennä kipsutamme pitkin maneesia. Valmentajan ääni tuntuu tulevan jostain kaukaa maan alta. Mitäs me hänestä. Kaviot vaan menevät tap tap ja pienet karvaiset korvat kääntyilevät kyselevästi: "Näinkö? Onko näin hyvä?"

Wels B-tyyppiä edustava Taavi on varmasti  vain reilu 120cm korkea. Sillä on kuitenkin kauniit, jopa hevosmaiset liikkeet ja täydellinen työmoraali. Sen selässä tuntuu, kuin osaisi ratsastaa. Siltä ei ole tuntunut vuosiin.

Etenkin nyt kipeällä kädelläni (sormi hajonnut) Nallen kanssa suhratessa on taas tuntunut työläältä kaikki. Nalppi liikkuu ihan kivasti, mutta on niin täynnä virtaa, että olen tyytynyt pysymään omalla mukavuusalueellani.

Niinpä hölkkäilemme päämäärättömästi ympäriinsä ja patsastelemme keskellä kenttää juoruamassa. Odotan, että sisäinen ponityttöni uinahtaisi ja tavoitteellisesti harrastava minäni heräisi horroksestaan.

Mutta siihen asti, pistän silmät kiinni ja olen taas 11-vuotias, kuten näissä kuvissa. Silloin muuten oli ryhti kunnossa ja istuntakin tiiviimpi kuin nykyisin, vaikka taisin ratsastaa koko kesän noissa kaksiraitaverkkareissa :D
4 kommenttia:

 1. Sinähän olet ihan minikokoinen, kun näytät Taaville ihan sopivalta! Sehän on aivan älyttömän pikkuruinen joka suuntaan. Tai no, olen livenä nähnyt sen viimeksi 3-vuotiaana orivarsana eli ehkä se on siitä kasvanutkin.

  VastaaPoista
 2. :'D Olen kyllä aikamoinen hukkapätkä! Taavi tosiaan muutti meidän tallille viime vuonna tietääkseni kasvattajalta. Hauskaa, että tunnistit :)

  VastaaPoista
 3. Hyvinhän sä ponin selkään sovit! Kuka tämä ihana nuoruusvuosien ruunivoikko on?

  VastaaPoista
 4. Alakuvassa on connemaratamma Adele Fly <3 Mun ensimmäinen hoitoponi!

  VastaaPoista