perjantai 9. tammikuuta 2015

Huoh

Juuri kun hetken ehdin iloita, että hevonen taas jotenkin tahtoo toimia yhteistyössä, päätti Nalle näyttää voimansa nuo. Erehdyin hyppäämään muutaman pienen esteen torstaina ja siitä innostunut heppani on ollut jokseenkin villi ever since :(

Sain eilen hieman videomateriaalia meidän menosta ja perstuntumaan yhdistettynä tämä teki minut enstistä vakuuttuneemmaksi siitä, että ennemmin tai myöhemmin olisi saatava hevonen ratsuttajalle. Nalle on laadukas heppa, jonka ratsastaminen avuille vaatisi tässä vaiheessa ammattitaidon lisäksi myös rautaista kuntoa ja voimaa. Tällä hetkellä ratsastus on minulle liian työlästä vaikka parhaani yritänkin. Varsinkaan hyppäämisestä ei tule mitään.

Sen lisäksi, että Nalle on vahva ja vauhdikas, se ei vielä jaksa kantaa itseään ja tämä vaatii ratsastajalta aika paljon jalkaa ja kättä. Puolen tunnin ratsastuksen jälkeen olen tavallisesti itse aivan maitohapoilla. Olisi ihanaa, jos joku hieman auttaisi etenkin raa'an laukan kasaaamisessa ja pääsisin keväällä tai kesällä kisaamaan edes hieman paremmin kontrollissa liikkuvalla hevosella.

Tallipaikkajärjestelyt ja finanssiongelmat hieman sotkevat haaveitani, mutta katsotaan, saisinko jotain kehiteltyä tähän kevättalvelle. Siihen saakka olisi mahtavaa, jos saisin ratsutusapua kotitallille/lähialueen tallille edes satunnaisesti. Ehdotuksia otetaan vastaan.

Keskeisimpiä ongelmia meillä on se, että hevonen haluaisi liikkua pitkänä, liian reippaasti ja kättä vasten. Innostuessaan Nalle myös kuumuu. Jos sitä ei päästä etenemään haluttua vauhtia, jää heppa miellellään paikalleen pomppimaan. Siirtymissä varsinkin se tulee voimakkaasti kättä vasten ja jännittyy. Rehellisesti selän läpi liikkuminen vaikeutuu, kun ratsastaja joutuu melkein koko ajan tekemään pidätteitä.

Ei liene häpeä sanoa, ettei oikein itse pärjää. Uskon kuitenkin, että tästä tulee minulla hieno treeni- ja kisakaveri, kunhan ensin haetaan hieman asetuksia ammatti-ihmiseltä. Tässä vielä video eilisen ratsastuksen alkupuolelta. Pahin kuumahtaminen sijoittui tunnin loppupuolelle, mutta kyllä videosta kaikki keskeisimmät ongelmamme ovat silti havaittavissa.




4 kommenttia:

  1. Tekstin perusteella odotin pahempaa :) Tsemppiä, siitä tulee hieno!

    VastaaPoista
  2. Näin on (viitaten edellisen kirjoittajan tekstiin), kyllä se siitä! Ammattiapu ei toki meille amatööreille koskaan huonoa tee, eli varmaan edistyminen toki nopeutuisi, jos joku pro kävisi selässä laittamassa poikaa järjestykseen. Teetkö minkä verran siirtymisiä askellajin sisällä? Etenkin laukassa olisi kaivannut selkeitä puolipidätteitä ja siirtymiä, tulisiko heppa sitten vähän paremmin avuille ja toisaalta saisi tuota etupainoisuuttakin pois?

    VastaaPoista
  3. Siirtymiä toki tehdään sekä askellajista toiseen että ns. hidastuksia , mutta hevonen on tosiaan todella minulle aika raskas ja työläs tässä vaiheessa. Pidätteet ei oikein mene läpi ja kahdessa laukka-askeleessa se saa vauhdin monesti kasvamaan sellaiseksi, etten mahda oikein mitään. Pitää tietty olla iloinen, että liikkuminen on hepalle mieleen, mutta mutta :) Olen alustavasti kysellyt ratsutuspaikkaa jo viime vuoden puolella, mutta toivoisin, että saisin tyhjälle tallipaikalle asukin siksi aikaa. Katsellaan ja toivovotaan. Viimeistään huhtikuuksi haluaisin hepan ammattilaisen alle, mutta mitä nopeammin sen parempi.

    VastaaPoista