sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Heppa on kotona

Nyt pitäisi varmaan analysoida tarkasti ratsutuksen antia. Olen vain kertakaikkiaan niin kuoleman väsynyt, että saatte tyytyä melko lyhyeen selontekoon. Ja tässä se tulee.

Myös Miksu koki Nallen etenkin aluksi aika haasteellisena nuorena hevosena ja töitä on jouduttu paiskimaan ihan urakalla. Etenkin loppuajasta valoa tunnelin päässä alkoi kuitenkin näkyä. Hevosta on ratsastettu nyt aika paljon perusistunnassa ja jonkin verran gramaneilla. Tälläiset ohjeet sain myös kotiharjoitteluun.

Itselleni koko koulutusjakson tärkein osuus tuli tänään, kun kipusin itse selkään. Jouduin tunnustamaan, että kuukausi kuukaudelta olen muuttunut laiskemmaksi ja mukavuudenhaluisemmaksi ratsastajaksi. Nyt pitää oikeasti alkaa ratsastamaan tarkasti, itseään säästämättä ja "mutkissa oikomatta". Yksin kun treenaa, antaa itselleen helposti luvan helpottaa tekemistä. Mutta nyt loppuu lusmuilu. Missään tapauksessa en aio antaa meidän palata entiseen.

Nyt lähdetään rakentamaan kuntoa itselle ja hepalle lisää massaa. Meillä on mennyt sikäli väärinpäin, että Nalle on kovassa treenissä laihtunut ja meikämanne vaan lihonut kotisohvalla :D Ratsastus on koordinaatiolaji ja ihan oikein sain kehotuksen alkaa kuntoilla. Harjoitusravi ei SAA tuntua näin pahalta.

Ratsastin tänään Nallella alle puoli tuntia ennen kuin lähdimme ajelemaan kotia kohti. Miksu antoi samalla muutamia neuvoja ja kyllä siellä pari ihan kelvollista pätkää tuli. Hevonen väistää pohjetta, odottaa ja lyhenee huomattavasti paremmin kuin aikaismemin. Edelleen se suuttuu, jos kaasu ja jarru ei sen mielestä ole balanssissa, mutta kaikenkaikkiaan ratsastus ainakin hetkittäin oli tänään ihan mukavaa.

Tässä pieni videopätkä.

Summa summarum. Pitänee ilmoittautua johonkin vakkarikouluryhmään ja Sepon valmennuksissakin olisi hyvä mennä hetki vain koulua. Katsotaan, jos Miksu ainakin aluksi täällä käydessään testaisi Nallen asetukset selästä käsin. Eiköhän tästä vielä ratsuhevonen tule :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti