tiistai 21. huhtikuuta 2015

Vauvauutisia ja hammashuolia

Meidän tallille syntyi pari päivää sitten uusi elämä, kun Minni ponnisti maailmaan ihanan oripojan. Onnea koko perheelle!




Nallurin kanssa olemme päässeet treenailemaan melko vaihtelevasti. Sepon koulutunti meni ihan mukavasti keskiviikkona, mutta viime päivinä olen huomannut hepassa omituista käytöstä. Kun otan ohjat, se pysähtyy ja tahtoisi hangata poskea etujalkaan. Muutenkin Nalle on ollut hieman kärttyinen ratsastaa. Pitkin ohjin eteneminen maistuu, mutta esim. siirtymissä tulee protestointia.

Eilisessä Reinen hieronnassa ei ilmennyt mitään ihmeellisiä jumeja, joten olen kallistunut hampaisiin tällä kertaa. Neljä kuukautta sitten hampaiden raspauksessa eläinlääkäri havaitsi, että osa purukalustosta oli vielä vaihtumatta ja joku orastava sudenhammaskin löytyi. Silloin katsottiin kuitenkin viisaimmaksi jättää hampaat toistaiseksi rauhaan. Sain onneksi eläinlääkärin tulemaan jo huomiseksi, joten silloin selviää osuiko arvaukseni oikeaan.

Toistaiseksi Nalle saa nyt hengailla riimu päässään ja jatketaan sitten treejä ensi viikolla :) Tässä vielä pari kuvaa tältä päivältä.




Onko kenelläkään kokemuksia hammasvaivoista, jotka oireilevat edellä mainitulla tavalla? Kiinnostaisi kuulla lisää.

2 kommenttia:

  1. Mun tamma oireilee välittömästi jos hampaat ei ole kunnossa. Ei pysähtele ja hankaa mutta protestoi siirtymissä heilauttamalla päätä ylös, painaa ohjaa vasten ja puree kiinni kuolaimeen. Eli juu, tuttua on :) kuulostaa ainakin ihan hammasvaivoilta! :)

    VastaaPoista
  2. Just tuollaista on Nallenkin meno ollut viimepäivinä. Tänään kävi eläinlääkäri tarkastamassa hampaat. Piikkejä ei ollut, mutta molemmin puolin ikenissä oli puhkeamasssa sudenhampaat ja myös toinen kulmahammas törrötti kovana ikenen alla. Ilmeisen myöhään on kehittynyt tämä kohta kuusi vuotias, ainakin hammaskaluston suhteen :D Ilmeisesti uudet hampaat kutittaa kovasti, mutta ei mahda mitään. Jatkamme treenejä. Hampaiden tulo saattaa kestää puoli vuotta, joten ei voi jäädä tuleen makaamaan.

    VastaaPoista