torstai 5. helmikuuta 2015

Elävää kuvaa

Koska Nalbertti ei vielä ole väläytellyt lahjojaan esteratsuna, olen ratsastanut viime aikoina enimmäkseen sileällä. Valkoiset pintelit ja fiskarsseilla nyrhitty ratsuharja eivät kuitenkaan tee kouluhevosta. Täytyy sanoa, että onneksi kohta on viikonloppu ja pääsen pellolle ja maastoon valoisan aikaan.

Pintelit. Oikeesti!! :D

Eikä kouluratsastuksessakaan varsinaisesti vikaa ole. Hevonen on viime aikoina ollut mukavan rauhallinen, joten hyödyllistä tuon tuuppaamisen ainakin täytyy olla.

Toinen mikä on hyödyllistä on oman ratsastuksen videoiminen. Tiedän olevani vino, mutta sieltä satulan päältä moni muu asia näyttäytyy silti ruusuisempana kuin aihetta olisi. Etupainoisuus ja aika pitkällä ohjalla ratsastaminen ovat ainakin asioita, jotka näkyvät videolta selkeämmin kuin selästä tuntuvat. Toisaalta ratsastaisin lihasköyhää heppaani miluummin pitkänä, mutta saisihan se kuitenkin tasapainossa silti liikkua.

Tänään kuvattu video saa nyt jäädä vertailupohjaksi. Lupaan kuvata vastaavan sitten, kun Nalle palaa ratsutuksesta. Jakson ajaksi kaipailisin muuten vinkkejä oman kunnon kohotukseen. Ratsastamaan en valitettavasti varmaan pääse juuri ollenkaan kuukauden aikana,mutta jotenkin pitäisi ruhoa liikuttaa. Kertokaas ihmiset ideoita, jotka sopisivat myös polvivammaiselle :)

Tässä vielä se video.

3 kommenttia:

  1. Kyllä sillä olis liikettä koulupuolellekin :)

    VastaaPoista
  2. Voit onnitella itseäsi että tuon kokoluokan hevosen kyydissä pystyt ratsastamaan noinkin eleettömästi. Voisi kuvitella että joissakin tilanteissa vähän heittää? :)

    VastaaPoista
  3. Noora: Oiskin hyvä, jos täällä päin olisi joku koulupuolen ihminen, joka haluaisi kilpailla. Mua ei kauheesti itsenäni sytytä :D

    Anonyymi: Toisinaan on kyllä eleettömyys kaukana. Sepon vakiokommentti on, että "älä huoju" :D Ja tosiaan, en ratsasta harjoitusravia toistaiseksi kuin lyhyen sivun mittaisia pätkiä kerrallaan.

    VastaaPoista