sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Hyppyjä

"Melkoista touhua", sanoi puomipoika Matias, joka talutti ahkerasti heppaa arviolta 25 kierrosta, kun minä rakensin viiden esteen jumppasarjaa. Varmaan tuntuu käsittämättömältä, että joku rakentaa hikipäässä itselleen tehtävää ja ”ajaa radan” (kuten Matias sen sanoi) vain viidesti läpi :D Sellaista ratsastus kuitenkin on.

Valitettavasti kuvista tuli tänään todella epätarkkoja. Laitan muutaman silti tähän. Jumppasarjan näkee kokonaisuudessaan alla olevalta videolta. 












Nallen kunniaksi pitää sanoa, että verrattuna viimeksi tekemääni jumppasarjaharjoitukseen, pysyivät puomit ihan kiitettävästi kannattimillaan. Loppuravissa hevonen kuitenkin kompuroi  etusillaan samalla ympyrällä kahdesti ja eipä siihen ahdistukseen muuta tarvitakaan. Olen nyt tottakai varma, että Nallella on vähintään nivelrikko tai jokin vakava kavio-ongelma :/ Toisaalta meidän meno on välillä niin kertakaikkisen etupainoista ja kengitysvälikin on virahtanut liian pitkäksi, että jospa syy tällä kertaa löytyisi siitä. Juoksutin heppaa vielä molempiin suuntiin, ja liike oli ihan puhdasta ja polle tyytyväisen näköinen. Jään seuraamaan.

kahden viikon päästä Nalle lähtee Miksun luo Hollolaan kuukaudeksi saamaan oppia ihan perusasioissa. Tarkoitus olisi, että keskeneräistä laukkaa ainakin työstettäisiin edes vähän sellaiseksi, että minäkin mahdollisesti jonakin päivänä pystyisin sitä hieman säätelemään. Toivottavasti maaliskuun 15. kotiin palaisi ratsastettavuudeltaa asteen verran miellyttävämpi heppa.

Nyt ajattelin omistautua parin viikon ajan erityisesti maastoilulle ja hankitreenille. Toivoa sopii, että edes osa tuosta turaturkista lähtisi tipahtamaan kevätauringon ilmestyessä. Muuten saattaa Miksun lämmitetyssä maneesissa tulla tukalat oltavat.

Tässä vielä video jumppatehtävästä.


2 kommenttia:

  1. Sehän menee kivasti! Hienoa että saat Nallen ratsuttajalle hetkeksi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, mustakin se on tosi hienoa. Oon välillä ihan lirissä tuon herran kanssa :D Kuukaudessa tosin ei paljon ehdi, mutta varmasti ihan perusasioissa on hiottavaa. Lisäksi pääsen Joensuuhun lomalle hevosettomasti huolettomana :)

    VastaaPoista