sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Irtohypytystä

Ratsastuslinjalaiset viettivät tänä viikonloppuna tallilla ns. intensiivijaksoa, jossa ratsastusta ja hevosen hoitoa tulee kerralla enemmän. Tällä voidaan korvata viikolle osuvia iltapäivätunteja. Lauantaina opiskelijat harjoittelivat irtohypytystä varsoilla ja nuorilla hevosilla.

Divan vauvaheppakin pääsi tutustumaan puomeihin :)

Meillä on tallilla katosta laskettava irtohypytyskuja. Kujalle laitettiin kome estettä, joista kahden ensimmäisen tehtävänä on hakea hevoslle optimaalinen hyppypaikka ja hyvä rytmi. Tallilla on aika paljon nuoria hevosia, joten lukiolainen jokainen pääsi vuorollaan taluttamaan kujaan ja tarjoamaan kauroja suorituksen jälkeen.

Vasemmalla Naltsu, keskellä kunnan pikkujoulujen uuvuttama meikäläinen sekä huomattavasti tervehenkisempi Miia. Oikealla Nallen kaksi vuotta nuorempi sukulaisoipoika Onni.

Vauva ja Diva


Irtohypytys ei viisi vuotiaalle enää ole kovinkaan tarpeellista, mutta koska en ole koskaan nähnyt Nallen ylittävän yli metrin esteitä, halusin hypyttää sitä muutaman kierroksen. Osa lukiolaisista lähti laittelemaan hevosiaan jo kuntoon, mutta muutama jäi avuksi. Minusta Nalle hyppäsi oikein kivasti. Tässä pieni videopätkä, jonka kuvasi Oona.


Ensi viikon perjantaina olemme näillä näkymin lähdössä ensi kertaa tallin ulkopuoliseen valmennukseen. Hauskaa! Kerron myöhemmin lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti