tiistai 11. marraskuuta 2014

Ratsastuslinjan kuulumisia


Tässä on meidän uusi mainos, joka julkaistaan myös Hippoksessa. Mainoksen kuvan on ottanut Renja Tolvanen ja kuvan muokkauksessa minua auttoi lukion ykkönen Jasmin Hännikäinen.

Tulevana torstaina pääsemme jälleen antamaan haastatteluja, mutta siitä kerron myöhemmin lisää. Viikonloppuna ratsastuslinjalaiset pitävät oikean intensiiviopetusjakson, jossa opetusta on aamusta iltapäivään. Tiedossa on ainakin irtohypytyksen harjoittelemista ja ratsastusta kahdesti päivässä. Toivottavasti Nalle kelpaisi koekaniiniksi irtohypytykseen.

Kuten vanhat lukijat tietävätkin, on ratsastuslinja minulle oikea rakkausprojekti, joka laitettiin alulle kutakuinkin vuosi sitten. Enpä olisi voinut parempia lukiolaisia ryhmääni saada! Toki oman koulun yleislinjallekin tulleet entiset yhdeksäsluokkalaiset ovat minulle aivan erityisen tärkeitä oppilaita (lämmöllä muistelen yhteistä Ahvenanmaan matkaamme), mutta sen lisäksi monta ulkopaikkakuntalaista, aluksi ihan vierasta nuorta aloitti linjalla elokuussa.

Kuten kaikissa uusissa jutuissa, myös ratsastuslinjalla raameja on jouduttu hakemaan ja miettimään, miten kaikki tunnit saataisiin sopimaan järkevästi päiväohjelmaan. Edelleen otan mielelläni vastaan parannusehdotuksia, ideoita ja palautetta. Ilman näin kivaa porukkaa olisi kaiken järjestäminen ollut varmasti todella ikävystyttävää.

Nyt tarvitsisin teidän kaikkien lukijoiden apua, jotta mahdollisimman moni ensi keväänä peruskoulunsa päättävä heppaihminen saisi tietää linjastamme. Tavoitteena olisi, että jälleen kymmenkunta (max.15) ratsastuksesta ja hevostaloudesta kiinnostunutta nuorta aloittaisi yleislinjalle hakevien rinnalla lukiossamme. Jakakaa siis kaikki kynnelle kykenevät tätä postausta hyviksi katsomissanne medioissa :) 

Listaan alle muutaman hyvän syyn hakea meille tänne Kuhmoisiin:

- Vaikka lukio on pieni, on meillä puitteet kunnossa. Jokaisessa luokassa on videotykit, dokumenttikamerat ja pätevät opettajat.
- Jokainen lukiolainen saa koululta ILMAISEKSI käyttöönsä henkilökohtaisen läppärin sekä lukion oppikirjat (lainauspantti 50 e pitää maksaa, josta palautetaan 30 e.) . Vain kielten tehtäväkirjat joutuu ostamaan itse. Lukiokirjoihin uppoaisi normaalisti helposti 500e vuodessa!
- Kaikki ratsastuslinjalaiset pääsevät ratsastamaan ILMAISEKSI kahdesti viikossa erittäin pätevän opettajan silmän alle. Talli on SRL:n hyväksymä ja ratsastuskentän lisäksi löytyy myös maneesi sekä kivoja maastoreittejä. Parasta on, että lukion ja tallin välimatka on vain noin 700m.
- Jos tulet kauempaa, on vuokralla asuminen Kuhmoisissa halpaa. Parilla sadalla löytää jo yksiön kimppa-asumisesta puhumattakaan. 17-vuotiaana lukiolaiset saavat jo aika mukavasti KELA:n tukia asumista ja opiskelua varten.
-  Vaikka kunta on pieni, on täällä paljon elämää. Alue on yksi Suomen suosituimpia vapaa-ajan asumisen kohteita. Palveluita on kivasti. Lähimpään kaupunkiin eli Jämsään ajaa puolessa tunnissa ja Tampere, Jyväskylä sekä Lahti ovat myös ihan mukavan välimatkan päässä.
- Ratsastus- ja hevoskursseista saa kerrytettyä helposti kursseja, joita lukion läpäisemiseen vaaditan vähintään 75. Vaikka et hakeutuisikaan lukion jälkeen hevosalalle, on osaamisest hevosten kanssa varmasti hyötyä ihan harrastajatasollakin.
- Valmentautumaan ja kilpailemaan pääsee omakustanteisesti ratsastuskoulun hevosilla
- Keskiarvoraja meillä on vain 7.0
- Jokainen vuosikurssi tekee opintomatkan ulkomaille. (2014 aloittaneet lähtevät ehkä Saksaan. Unkariakin on ehdotettu) 
- Täällä on kuulemma mukavia ja komeita nuoria miehiä (Tämä on lukiolaisten oma kommentti ;) )

Mielestäni ratsastuslinja sopii nuorelle, joka:

- Osaa ottaa vastuun itsestään ja kykenee tarvittaessa asumaan itsenäisesti.
- Haluaa oppia hevosista ja ratsastamisesta
- Ymmärtää, että lukion käyminen vaatii työtä, eikä sitä työtä voi kukaan muu kuin opiskelija itse tehdä.
 
Mikäli kiinnostuit, niin lisätietoja saat näin aluksi vaikkapa ratsastuslinjan omasta blogista: http://ratsastuslukioon.blogspot.fi/

Minuunkin voi ottaa rohkeasti yhteyttä.

Tehdään Kuhmoisten lukiosta vieläkin parempi opinahjo!

p.s

Kaikille open murusille tsemppiä tulevaan koeviikkoon ja syksyyn yleensä. On niin pimeää ja märkää, että tuntuu ettei millään jaksaisi, mutta pian on joulu ja sitten mennään jo valoa kohti. Gaalailtakin tulee pian, joten kaivakaapa ykkösvermeenne naftaliinista. Ootte parhaita <3

 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti